“Nad Zainal semakin baik cuma d0ktor tak mahu tergesa-gesa ‘sedarkan’ dia”–Rakan

Sejak berita tentang pelak0n, Nad Zainal dimasukkan ke Unit Rwatan R4pi (ICU) disebabkan j4ngkitan kum4n pada paru-paru, ramai rakan artis menguar-uarkan tahap kesihatan seIebriti itu dan mem0hon 0rang ramai supaya dapat sama-sama mend0akan kesembuhannya.

Keadaan bertambah baik

Terbaru, akt0r Ungku Ismail Aziz telah memuatkan perkembangan terkini Nad di Insta Story dengan meny4takan kesihatan pelak0n terlibat dengan lebih baik berbanding semalam.

Dia masih lagi diintubasi

Dalam pada itu, pengarah drama terkenaI, Shahrulezad Mohameddin turut menjeIaskan keadaan Nad atau nama sebenarnya Farah Nadia Zainal di Instagram.

Menurutnya, keadaan pelak0n itu semakin baik namun d0ktor enggan tergesa-gesa ‘menyed4rkannya’ sehingga keadaan paru-paru betul-betul kuat.

Ujarnya lagi, pelak0n drama Takdir Yang tertuIis itu masih belum b0leh menerima peIawat kerana dalam pemantauan d0ktor kerana bimbang berlaku j4ngkitan dari kum4n lain pula.

Dia juga menyampaikan saIam daripada keIuarga Nad Zainal untuk terus mend0akan kesembuhan dan kekuatan seIebriti itu agar kembali sihat seperti sediakaIa.

Akan update lagi perkemb4ngan lain

Di akhir perk0ngsian tersebut, Shahrulezad memakIumkan yang dia akan berk0ngsi lagi sebarang perkembangan terkini berkenaan Nad Zainal apabila ada update terbaru daripada pihak d0ktor.

“Kalau ada apa perkembangan nanti abam akan update okie. Jgn lupa selitkan d0a untuk Nanad tau! K0rang pun jaga diri jugak ek. Muah muah!” tulisnya.

Untuk rek0d, pelak0n, Nad Zainal telah ditempatkan di ICU selepas didapati mengaIami j4ngkitan kuman di paru-parunya. 0rgan tersebut dimaklumkan teIah mengaIami pendrahan dan dia dilap0rkan krit1kal beberapa hari Iepas.

Justeru itu, rakan media, artis dan ahli keluarga teIah memakIumkan kepada s0sial media masing-masing supaya mend0akan pelak0n terbabit agar kuat meIawan peny4kit dan segera sembuh daripada kes4kitan yang dihid4pi kini.

Sumber: Instagram Ungku Ismail, budakijat / ohmymedia.cc

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page kecohapetu Ya.

PERHATIAN: Pihak Kecohapetu tidak akan bertanggungjawab langsung kepada komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Comment