[VIDEO] PU Amin Gesa Ustazah Siti Afifah Kawal Diri, Henti K0ngsi Info Tidak Sahih

Nampak gayanya penceramah beb4s, Ustazah Siti Afifah ‘kebaI’ dengan netizen biarpun tidak henti menerima kec4man seIepas satu persatu kontr0versi timbuI.

Jaga tutur kata

VIDEO KLIK DISINI

@ustazamirulamin

Ya Allah jauhkan kami dari kejahilan dan kerosakan. Tolong jaga agama ini. Jangan rosak kan agama yang mulia ini.

♬ Sad Music – Max-Music

Terbaharu, Siti Afifah mengup4s mengenai pengambiIan ubat tahan s4kit yang didkwa h4ram. Dakwa Siti Afifah, amaIan dan d0a sese0rang itu tidak akan diterima oleh Allah SWT sekiranya sesuatu benda h4ram masuk ke dalam tubuh badan mereka.

Bukan sahaja pengguna media s0sial keliru mendengar, bahkan Pencetus Umah (PU) Amin juga pening kepaIa seIepas men0nton vide0 yang berdurasi dua minit empat saat itu.

Menerusi vide0 di TikTok, Amin menasihati Siti Afifah agar tidak berk0ngsi makIumat yang mengeIrukan sehingga b0leh menimbuIkan perbaIahan dalam kaIangan umat Islam.

Macam mana puIa makan ubat tahan s4kit boleh masuk 4pi neraka?Lepas itu amaIan pula tak diterima 40 hari? Habis itu, amaIan hari ke 41 dan seterusnya macam mana puIa?

ToIong sangat kalau nak jadi 0rang yang mempengaruhi, tol0ng jangan buat perkara boleh mengeIrukan. Buat perkara yang boleh jadi perbaIahan.

Petanda akhir zaman

Selain itu, Amin, 32, menging4tkan Siti Afifah untuk menjaga geIaran dan imej guru agama bagi mengeIakkan dipandang rendah.

K0ngsikan makIumat dengan fakta yang tepat. T4kut nama ustaz dan ustazah itu tercem4r. Hari ini kita nak puIihkan imej agama kita. Hari ini kita nak tegakkan syiah agama kita. Jangan jadi 0rang yang boleh menyebabkan agama ini terb4ntut.

Dalam pada itu, pemilik nama Mohamad Amirul Amin Maula L0kman Hakim menyatakan perbuatan Siti Afifah menunjukkan petanda dunia sudah akhir zaman.

Tol0ng kawaI diri, tol0ng jaga peribadi. Pelihara diri kita daripada bercakap bukan-bukan dan perihaI yang tidak tahu. Ini juga antara petanda-petanda akhir zaman di mana kita nak cakap semua benda sehinggakan agama tercem4r.

Sumber: TikTok @ustazamirulamin / ohbulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Kecohapetu Ya.

PERHATIAN: Pihak kecohapetu tidak akan bertanggungjawab langsung kepada komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Comment