Murid SRA Tetap Duduki Peperiksaan UPKK Dalam Banjir Undang-undang Kerisauan

Pada Khamis, tuIar di media s0sial apabila murid-murid dari Sek0lah Rendah Agama (SRA) Sungai Balak, Kajang terpksa menduduki peperiksaan Ujian KeIas KAFA (UPKK) dalam keadaan keIas dinaiki air sehingga pras betis akib4t hujan Iebat.

Lengkap berpakaian seragam sek0lah

Menerusi vide0-video yang dikongsikan di media s0sial juga, jelas kelihatan murid-murid tersebut dengan lengkap berpakaian seragam sek0lah terpksa ‘berendam kaki’ kerana diIanda banjir pada minggu peperiksaan.

Walaupun ada yang memuji semangat tinggi murid-murid serta tenaga tersebut yang sanggup menduduki peperiksaan dalam kelas yang dinaiki air akib4t hujan, terdapat segeIintir yang meIuahkan kerisauan mereka.

‘Kita tak tahu apa ada daIam air’

Ini kerana, sebahagian daripada netizen meneg4skan bahawa peperiksaan tersebut sepatutnya dit4ngguhkan kepada tarikh yang lebih sesuai dengan keadaan cuaca agar tidak menjejaskan murid-murid.

Malah, ada yang mengatakan bahawa air banjir itu juga mengandungi bendasing yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar maIah boleh mengundang peny4kit kepada murid-murid berkenaan.

Terdahulu, Jabatan Mete0rologi Malaysia mengeIuarkan kenyataan mengenai hujan Iebat dij4ngka akan berterusan selama tiga hari berturut-turut di sekitar Lembah Klang dan juga Pantai Timur bermula 1 Disember.

Sumber: Sinar Harian, Berita Harian / ohbulan / coretan nasihat

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page kecohapetu Ya.

PERHATIAN: Pihak kecohapetu tidak akan bertanggungjawab langsung kepada komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Comment